دانش حقوقی خرد انسانی

menu

جرم کلاهبرداری

نحوه رسیدگی به جرم کلاهبرداری در دادسرا

خوب است بدانید دادسرا نهادی است برای انجام تحقیقات مقداماتی و آماده نمودن پرونده برای به جریان افتادن از بابت تعیین سرنوشت یک دعوای کیفری که منتج به محکومیت یا برائت خواهد گردید. لذا نحوه رسیدگی به جرم کلاهبرداری در دادسرا به این صورت است که شاکی به همراه وکیل کیفری خود حسب مورد نزد بازپرس یا دادیار مربوطه حاضر گردیده و شرح شکایت خود را بیان نموده و نسبت به ارائه ادله قانونی اقدامات لازم را انجام میدهد. سپس رسیدگی به ادله اثبات جرم کلاهبرداری صورت گرفته و چنانچه این دلایل اثبات جرم کلاهبرداری به زعم و عقیده مقام رسیدگی کننده قابلیت استناد و حجیت لازمه را داشته باشد، نسبت به دعوت و احضار متهم یا متهمان به محکمه یعنی دادسرا اقدام مینماید.

خوب است بدانید نحوه رسیدگی به جرم کلاهبرداری در دادسرا به صورت غیرترافعی میباشد و طرفین دعوا علی القاعده تا پایان مرحله دادسرا یکدیگر را نمیبینند و بالاتفاق نزد بازپرس یا دادیار حاضر نمیشوند. نهاد دادسرا از هر یک از طرفین دعوای اتهام جرم کلاهبرداری بصورت مجزا و جداگانه تحقیقات مقدماتی لازمه را بعمل آورده و پس از انجام سایر مقررات و ملزومات مربوطه نسبت به اظهار نظر درخصوص صدور کیفرخواست یا صدور قرار منع تعقیب اقدام مینماید.
 

نحوه رسیدگی به جرم کلاهبرداری در دادگاه بدوی

  • نحوه رسیدگی به جرم کلاهبرداری در دادگاه به چه صورت است؟

پس از آنکه پرونده اتهام جرم کلاهبردرای با صدور قرار جلب به دادرسی به دادگاه کیفری واصل و ثبت گردید، طرفین دعوا برای برگزاری جلسه رسیدگی در دادگاه دعوت شده و برای ایشان ابلاغیه ارسال میگردد. رسیدگی در این مرحله بصورت ترافعی بوده و اصحاب دعوا بالاتفاق در محکمه نزد قاضی رسیدگی کننده به اصل دعوا حاضر شده و نسبت به دفاع از خویش اقدام مینمایند.

نحوه رسیدگی به جرم کلاهبرداری در دادگاه به این صورت است که شاکی از شکایت خویش و ادله اثباتی که ارائه نموده است حراست و دفاع نموده و چنانچه ادله اثبات جدیدی به تازگی در اختیار وی قرار گرفته باشد، مانند آنکه سندی مکتوم باقی مانده باشد، نسبت به ارائه آنها به محکمه اقدام مینماید. متهم نیز میبایست از اتهام انتسابی که به وی وارد شده است دفاع نماید و تلاش نماید که بتوانند این اتهامات را از خویش سلب و ساقط نماید. در بسیاری از موارد میتوان شاهد این امر بود که قاضی دادگاه درخصوص اتهام جرم کلاهبرداری نظر به فقد ادله اثباتی که مفید علم قضایی قاضی باشد، بر مبنای برائت متهم انشا حکم مینماید.

نحوه رسیدگی به جرم کلاهبرداری در دادگاه تجدید نظر

خوب است بدانید که رسیدگی به هر پرونده ای در مرحله تجدیدنظر امری بسیار خطیر و حساس است. زیرا اثبات بی گناهی و برائت متهم پس از دو مرحله دادسرا و دادگاه بدوی امری دشوار و دور از نظر به چشم میآید. همچنین است اثبات گناهکاری و مجرمیت شخصی که پس از صدور قرار جلب به دادرسی در دادسرا، توانسته است از نهاد دادگاه بدوی حکم برائت حاصل نماید. لذا نحوه رسیدگی به جرم کلاهبرداری در دادگاه تجدیدنظر علی القاعده به صورت غیرترافعی بوده و پیش از اینکه طرفین دعوا به محکمه دعوت شوند قضات دادگاه تجدیدنظر نسبت به انشا حکم بدون احضار طرفین شور و مشورت نموده و در اکثر موارد تصمیم گرفته و انشا حکم مینمایند.

بهترین تصمیم برای تقویت تجدیدنظرخواهی از حکم کلاهبرداری خواه مشعر بر محکومیت متهم باشد خواه در خصوص برائت ایشان باشد، آن است که به طور موجز، مختصر، مفید در مقام بیان و توضیح و با اجتناب از گزافه گویی نسبت به تجدیدنظرخواهی اقدام و لایحه اعتراضیه خویش را ثبت نمایید. زیرا نحوه رسیدگی به جرم کلاهبرداری در دادگاه تجدیدنظر ممکن است به دلیل ازدیاد پرونده های و دعاوی کیفری به این صورت باشد که در صورت عدم حضور و دعوت از طرفین نسبت به انشا حکم اقدام شود.

وکیل برای جرم کلاهبرداری در البرز

نحوه رسیدگی به جرم کلاهبرداری یکی از متداول ترین پرسش های کاربران گرامی میباشد. زیرا نحوه رسیدگی به این جرم در دادسرا با دادگاه بدوی و بعد از آن، با دادگاه تجدیدنظر بسیار متفاوت است و همین امر موجب گمراهی و عدم آگاهی اصحاب دعوا از روند و چگونگی پرونده کیفری همچون جرم کلاهبرداری میباشد. با داشتن وکیل متخصص و خبره میتوانید نسبت به طرح شکایت تحت عنوان اتهامی جرم کلاهبرداری و پیشبرد پرونده خویش و دفاع از آن اقدامات قانونی شایسته را مبذول نمایید. موسسه حقوقی و داوری امید آفرینان البرز بهترین وکیل کلاهبرداری در البرز را در اختیار شما قرار میدهد.